CTR T Rijbewijs 

Sinds 1 juli 2015 de T opleider voor oost Nederland, nu met ruim 8 jaar ervaring. Wegens succes ook sinds 2020 een vestiging in Zuid-West Brabant! 

We staan bekend als de opleider zonder onzin, met mensen uit de praktijk en een goed slagingspercentage. 

De T opleiding,  geen pakket maar voor iedereen passend! 

Hoe bij ons de T opleiding gaat staat hieronder in simpele stappen uitgelegd. Ook leerlingen die de theorie al hebben behaald helpen we graag, deze leerlingen kunnen zo door naar stap 4. 

1. Aanmelden

Aanmelden kan via ons mail adres: ctr@harenberghd.nl Stuur simpel een mailtje met: "Aanmelden". Als we en mailtje van u hebben ontvangen dan sturen we jou een theorie pakket. Mocht je de theorie al behaald hebben geef dit aan in het mailtje, dan gaan we meteen door naar de praktijk. 

2. Theorie

Je krijgt een online theorie pakket via de mail gestuurd en hiermee kun je alle stof gaan oefenen die je moet weten voor het theorie examen. Het programma is zo opgezet dat je in principe thuis alles kunt leren. Mocht je behoefde hebben aan theorie les is dit natuurlijk mogelijk een keer in de week doen we een theorie avond, en hier kun je jezelf voor inschrijven door gewoon een appje of een mailtje te sturen. Of als je maar 1 of 2 vragen hebt gewoon even een foto maken van waar je mee bezig bent en dit natuurlijk even vragen via de app of mail. 

3. Theorie examen

Het theorie examen kun je zelf inplannen via www.mijn.cbr.nl op een datum, tijd en locatie naar wens. De CBR locaties die in ons gebied veel gebruikt worden zijn: Deventer, Arnhem, Zwolle of Enschede. Voor leerlingen met leerproblemen en of moeite met begrijpend lezen adviseren wij al snel een "Individueel theorie examen" in de volksmond noemen we dit een voorlees examen. Er gaat dan een medewerken van het CBR in een ruimte zitten en deze leest alle vragen voor zodat het begrijpend lezen niet het probleem kan zijn. Om een indruk te krijgen hoe het theorie examen gaat bij het CBR zie dit fimpje: https://www.youtube.com/watch?v=v5AxECiPFzI 

4. Praktijk rijlessen

Na het behalen van het theorie examen mag je beginnen met de praktijk. We beginnen natuurlijk met wat rijlessen, zodat je de trekker leert kennen en je ervaring op kan doen in het verkeer. Bij ons is de basis in de praktijk 3x 3 uur rijles. De lessen worden uiteraard gegeven in het gebied waar ook afgereden wordt. We werken expres met grote lesblokken omdat we uit ervaring merken dat dit zowel voor de leerling als voor de instructeur. Hier een kleine opsomming waarom wij meer fan zijn van wat langere lessen: 
- De leerlingen rijden meestal al veel op trekkers waardoor ze bij korte lessen telkens weer moeten wennen aan de les trekker wat sonde is van de tijd.
- Voor leerlingen die van verder weg komen is het al veel sneller de moeite waard om te komen omdat er een langere tijd gelest wordt. 
- Door de grote van het gebied en de snelheid van de trekker kunnen we veel meer dingen doen in 1 les dan anders.

Uiteraard is er altijd plek voor meer lessen, dit wordt natuurlijk in overleg gedaan. Gemiddeld zien we dat er wel 1 a 2 lessen van 3 uur bij op komen. 

Voor de praktijklessen hebben we ook een ophaalservice. Helaas kunnen we dit niet gratis aanbieden dus zullen we hier een vergoeding voor rekenen, benieuwd wat dit jou gaat kosten? Neem dan contact op. 

5. Praktijkexamen

Als jou instructeur en jij zelf het vertrouwen hebben dat het goed gaat komen op het examen ga je op voor je praktijkexamen. Het examen duurt 85 minuten. Bij het examen is het natuurlijk de bedoeling dat jij als leerling laat zien dat je veilig met een trekker door het verkeer heen komt. Perfect rijden kan helemaal niemand en dat wordt van jou als leerling ook zeker niet verwacht, een foutje maken hoort erbij maar als dit gebeurd probeer dit dan in de situatie zo goed mogelijk op te lossen. Bij ons ga je straks afrijden en lessen in de omgeving: Zupthen, Warnsveld, Baak, Vierakker en Eefde. 

Zie hier een filmpje van het CBR met onze eigen eerste les combinatie, zodat je een beetje een beeld hebt van hoe het praktijkexamen gaat: https://www.youtube.com/watch?v=jRRIEvswZUY 

De kosten: 

Product Prijs
Theorie pakket: € 150,-
CBR Theorie examen: € 51,95
CBR Individueel examen: € 115,45
CBR Gezondheidsverklaring: € 44,50
Rijles 1 uur: € 85,-
Basis pakket 9 uur: € 765,-
CBR Praktijkexamen: € 305,05
Inzet trekker e.d. op examendag: € 194,95

Hieronder een kleine impressie van jou praktijklessen: 

Alle prijzen exclusief  btw en de CBR kosten zijn van het jaar 2024. Voor CBR kosten wordt geen btw in rekening gebracht, kosten van de rijschool uiteraard wel. 

Dus je zou je T rijbewijs met het basis pakket op zak kunnen hebben voor 1464,55 excl btw (228,88 euro btw). Gemiddeld zien we dat leerlingen ongeveer rond de 1800/1900 euro kwijt zijn excl de btw. Maar dit is erg afhankelijk van de leerling, heb je bijvoorbeeld al veel op het erf gereden en al een auto rijbewijs (dus verkeersinzicht) dan is het basispakket vaak wel voldoende. Maar heb je thuis een kleine oldtimer trekker voor de hobby en verder geen verkeersinzicht dan kan het zomaar zijn dat er 2 of 3 lessen van 3 uur bij komen. Na de eerste les zal onze instructeur kijken wat er nodig is en overleggen hoeveel lessen er nodig zijn. 

Nieuwsgierig geworden?? 

Wil je jezelf aanmelden stuur dan: "Aanmelden" naar: ctr@harenberghd.nl en we gaan voor je aan de gang! Mocht je nog vragen hebben zijn we natuurlijk via de mail te bereiken, Wil je liever gewoon even bellen, dat kan via: 06 457 80 533. Het kan zijn dat de instructeur aan het lessen is daarom helaas niet de telefoon kan opnemen, maar u wordt dan zo snel mogelijk terug gebeld, of stuur een Whatsapp! 

Subsidie mogelijkheden:

Voor groen, grond en infra zie: https://www.groengrondinfra.nl/t-rijbewijs/

Voor veehouderij, akkerbouw en open teelten zie: https://www.ltonoord.nl/belangenbehartiging/toekomstgericht-ondernemenschap/arbeid-en-werkgeverschap/t-rijbewijs/schooljaar-2022-2023

Voor werknemers en of toekomstige werknemers van uitzendbureau Roots zie: https://rootswerkt.nl/trekkerrijbewijs/ 

Geslaagden

Wil jij weten wie je allemaal voor ging? Volg onze socials voor alle geslaagden, Facebook of Instagram